dilluns, 5 de novembre del 2012

Benvinguda del president

Un dia que parlava per telèfon amb una companya de feina i de fatigues, vam anar repassant, com acostumem a fer els treballadors per compte propi dos cops al dia, els mil i un entrebancs amb què ens trobem els qui treballem en el món de l’edició (un sa —o no— costum que segurament es mereixeria tenir un gènere literari propi, molt proper a la novel·la surrealista). La conversa va anar avançant i, com qui no vol la cosa, se’ns va ocórrer que gran part dels nostres problemes o de les nostres dificultats laborals es podria solucionar si tots els que ens trobem en la mateixa situació féssim pinya.
Si ens agrupéssim, vam pensar, primer de tot enderrocaríem les muralles del nostre despatx. Ens referíem al fet que ja no estaríem sols, que deixaríem de ser jo i l’ordinador més quatre parets per passar a formar part d’una cosa més gran. Crearíem un lloc on tothom pogués expressar les seves inquietuds i necessitats, on tots ens poguéssim ajudar mútuament i on fos possible remar en la mateixa direcció per intentar fer-nos més fàcil la vida (almenys, la laboral).
Doncs bé, després de dos anys de feina, reunions, mil converses i bones estones, un grup de professionals liberals que treballem en el món de l’edició hem cregut en aquest projecte i hem creat els fonaments de la nostra associació, que és la vostra. Hem dissenyat (permeteu-me fer la metàfora perquè, si no, exploto) la coberta, hem comprat l’ISBN i hi hem posat títol, al llibre: PLEC. Ara vosaltres, si voleu, ens podeu ajudar a escriure’l.
Companys, avui neix l’Associació de Professionals Liberals de l’Edició de Catalunya: PLEC per als amics. Llarga vida a PLEC!
Pere Trilla
President de l'Associació de Professionals Liberals de l'Edició de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada